christmas-market-1897198_1920-1.jpg

Sådan undgår du smådyr i juletræet

3 ekspertråd – UNDGÅ AT FÅ INSEKTER FRA JULETRÆET IND I DIN STUE

Dit flotte juletræ kommer direkte fra den levende natur. Så før du stiller det ind i stuen, er det en god ide at få insekter og smådyr til at blive udenfor.

For edderkopper, mariehøns, biller, ørentvister, fluer, bladlus og mange andre insekter har fundet et godt vinterhi under grantræets grene.

”De varme stuetemperaturer vil vække dem af deres vinterdvale, så de forlader juletræet og myldrer frem for at lede efter køligere gemmesteder i din stue,” forklarer Jesper Ulvedal Andersen, skadedyrsekspert hos skadedyrforbudt.dk.

Han har 3 gode råd, så du helt kan undgå at få insekter i stuen:

1. Stil dit juletræ ud på terrassen eller i garagen et par dage inden du bærer det ind i stuen.
2. Ryst smådyrene af ved at banke juletræet hårdt mod jorden et par gange.
3. Hvis du stadig fornemmer, at du har et levende juletræ, så kan du bruge en fluespray og herefter lade juletræet stå udenfor i mindst en time.

Det skulle få de fleste insekter til at forlade juletræet, før du får det pyntet.

Jesper Ulvedal understreger, at de smådyr, der tager bolig i juletræer, er helt harmløse: ”Det er ganske uskadelige insekter, som ofte kun lever få timer i din stue på grund af det varmechok, de får. ”

Især økologiske juletræer, som er fuldstændig usprøjtede, gemmer på mange insekter. Farmor & Farfars Juletræer er økologisk dyrkede gennem de sidste 3 år – så ryst dem lige før du stiller dem ind i stuen.

Ring og bestil hos Gert på 2092 1629.

DEL!

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på print
Del på email