flot-juletræ

Sådan genbruger du dit juletræ

Genbrug dit juletræ efter jul – din have vil elske det.

Når du har nydt dit juletræ hele december og danset omkring det sammen med din familie, så kan du lade din have nyde det som en dejlig dessert. Det er ren guf for din urtehave, dit rosenbed eller dine staudebede at blive forkælet med et par lækre grangrene.

Skær grenene af stammen og læg dem rundt omkring dine planter. Så skal der nok komme gang i blomsterne til foråret, når grannålene er blevet til en skøn surbundsjord.

Selve stammen kan du skære op og bruge til at fyre op med i brændeovnen. Eller du kan lave et bål i haven sammen med dine børn, hvor I griller pølser og får sagt pænt farvel til julen.

Hvis du har pladsen til det, så kan du også lade hele træet ligge og formulde i fred og ro, mens fugle, smådyr og insekter får lov til at praktisere fri leg i og omkring det. Det er godt for hele vores biodiversitet.

Faktisk absorberer nåletræer relativt meget CO2 i forhold til andre træer. Det bedste rent klimamæssigt ville selvfølgelig være at bruge nåletræer fra uberørt skov, men hvis du går efter at vælge et økologisk juletræ, som ikke er blevet fyldt med gødning i løbet af året, så har juletræet i din stue et ret lille CO2 aftryk.

Glædelig jul – og nyd dit juletræ!

DEL!

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på print
Del på email